Giresun’da sağlık alanında yetkinin adı yine Sağlık-Sen /
30 Temmuz 2020, Perşembe

Giresun’da yetkinin adı yine Sağlık-Sen oldu.

Şube Başkanı Kerim Süral: “2010’da aldığımız yetkiyi bugüne kadar çalışanların en iyi şartlarda çalışmaları için ve sorunlarının çözümleri için uğraş verdik. Bugüne kadar da kamu çalışanları adına birçok kazanımla hizmet ettik. Memurların devletle ilk masaya oturduğu 2002 yılından 2008 yılına kadar sağlık çalışanları sosyal haklar ve ücret konusunda geride kalmıştı. Sağlık – Sen yetkiyi aldığında ilk kazanımlarından birisi “toplu görüşmeler” yerine “toplu sözleşme” yapılarak devletin artık söylediklerini teminat altına alınması oldu. Önceki devirlerde çok iyi biliyoruz ki bu yıl zam sözü verilip o sözde ancak 2 yıl sonra veriliyordu ve bu konu hakkında bir şey yapılamıyordu. Önce bunun üstesinden geldik. Sonra kazanımlar devam etti ve 100’ün üzerinde kazanımla birlikte çalışanlarımıza destek olmaya çalıştık.

“Pandemi sürecinde özellikle sağlık çalışanları çok yıprandı ve hala daha da yıpranmaya devam ediyor. Herkes hayat normalmiş gibi davranıp kontrolsüz davranırken bunun çilesini yine sağlık çalışanları çekiyor. Pandemi sürecinde il bazında temsilcilerimiz ve yönetim kurulu üyelerimize iletilen sorunların çözülmesi için Sağlık Müdürlüğü ile iletişim halinde olduk. Genel merkez olarak da bakanlıkla iletişim halinde olarak sorunların birinci elden çözülmesini amaçladık ve bu konuda da kapsamlı çalışmalar başlattık. İnşallah bu uğraşların meyvesini sağlık çalışanlarına sunabileceğiz.

Sağlık – Sen Türkiye Genelinde 253 bini aşkın üyesiyle Giresun’da da 1903 üyesiyle yetkinin adını Sağlık Sen yapan tüm üyelerimize, temsilcilerimize ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü borç bilirim. Sağlık Sen olarak onurlu, şerefli ve doğru olan hizmet sendikacılığımız sonuna kadar devam edecek.

Türkiye Memur Sen’le ; Sağlık, Sağlık Sen’le büyümeye devam edecek.

Kurban bayramına pandemiyle giriyoruz. Lütfen tedbirimizi elden bırakmayalım. 2020 yılı belki bu şekilde geçecek bu yüzden lütfen en azından aşı bulunana kadar mesafemize el hijyenimize dikkat edelim.

Tüm sağlık camiasının ve Müslüman aleminin Kurban Bayramının mübarek olmasını dilerim dedi.  


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :