Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Çalışanları Yalnız Değildir!
11 Mart 2020, Çarşamba

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ve sonrasında bakanlıklar arasında yapılan değişiklikler sonrasında Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birleşip Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı olması neticesinde. Burada çalışan arkadaşlarımızın sendika üyelikleri düşmüş ve hangi sendikaya üye olacaklarıda belirsizleşmişti. Büro kolunda hizmet veren sendikalara mı yoksa Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunda yer alan sendikalaramı üye olabilecekleri belirsizliğini koruyordu. Bu belirsizlik süreçte de olsa toplu sözleşme masasında isteleri sunulmuş fakat hem onların hem de diğer kamu görevlilerin istekleri kabul görmemiş sendikamızda masayı terk etmişti. 

Yayımlanan resmi gazete Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet çalışanlarımızın merkez teşkilatları haricinde kalanlar "Sağlık ve Sosyal Hizmet" kolunda yer alan sendikalara üye olabilecekleri resmi olarak açıklanmıştır. Bu kapsamda çalışanlarımızla bir toplantı gerçekleştirmek istiyorduk. Bunuda dün 10.03.2020 tarihinde Giresun Rehabilitasyon Merkezimin toplantı salonunda çalışanlarla bir araya geldik. Hem yaşanan süreci kendilerine aktardık hemde nasıl bir yol izlediğimizi anlattık. Toplantıda soruları Sağlık Sen Şube Başkanımız Kerim Süral ve ASP temsilcimiz Ali Rıza Özyazıcı kabul etti.

Sıkıntılarımız bir, dertlerimiz bir, bir kişi olsa dahi çalışan ne istemişse bununla ilgili çalışma yapmak ve bunu ilgili mercilere iletmek anlatmak bizim boynumuzun borcudur. Sendikal olarak sahadan aldığımız sıkıntıları ilgili mercilere iletmek ve çözülmesi için adım atılmasını sağlamaktır. Bu konuda çalışanlarımızın sıkıntıları belli. Aynı odada aynı işi yapanlar arasındaki ücret dengesizliği, vekil olarak ve ek ders karşılığı görev yapanların kadro belirsizliği, nöbet ücretleri gibi bir çok konuda istişare ettik.

Ayrıca toplantıda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet çalışanlarımız için bugüne kadar yapılan kazanımlarımızdan bahsettik. Toplantımızın sonunda çalışanlarımızın Sağlık - Sen'imize üyeliklerini aldık ve her yıl olduğu gibi bu yıl çalışanlarımıza dağıttığımız hediyelerden kendilerine ilettik.

"Bazı duvarları tek vuruşta yıkamazsınız bir çok darbe sonucunda ancak duvarları yıkabilirsiniz. Yapılan kazanımlarımızda olduğu gibi bazı kazanımlarımız tek bir balyoz darbesiyle alınırken bazı kazanımlar yıllar sonra kazanılıyor. "


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :