5. Olağan Genel Kurulumuzu Gerçekleştirdik
24 Temmuz 2022, Pazar

Sağlık Sen Giresun Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu, Genel kurula; Memur-Sen İl Temsilcisi Muhammet Sarı, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, Erzuru Şube Başkan Vekili Sedat Ramazan Tortum, Giresun Diyanet Sen Başkanı Engin Öztürk, Öz Sağlık İş Başkanı Hamza Türkmen, İl Sağlık Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Mehmet Şahin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hamit Öztürk ve kıymetli delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık Sen Giresun Şubesinin Kurucusu ve 4 Dönemdir başkanlığını yaptığı Kerim Süral emekli olmasıyla yapılan seçimlerde delegasyon Başkan Vekili Ogün Elifoğlu'na bayrağı devretmiştir. Yeni Yönetimde görev dağılımı Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, Şube Sekreteri Salih Oruç, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çengel, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Birol Demiral, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökçe Güntepe, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Beşirli, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Özaydın. Olarak oluşmuştur.

Divan Üyeleri Kerim Süral'le ilgili düşüncelerini paylaşmasının ardından söz alan Süral şunları aktardı.

Değerli Divan

Memur- sen başkanım, çevre illerden gelen şube başkanlarımız, Konfederasyonumuzun

Hizmet kolu Başkanları teşkilatımızın temel taşlarından olan

kıymetli delegelerimiz değerli basın mensupları 5. olan genel kurulumuza Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz , sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;

Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;

Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;

Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.

Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat;

Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,

Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.

Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,

Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?

Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük! ..

 

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!

Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

 

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal.

Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;

Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan.

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân;

Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;

Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;

Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?

Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;

Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

 

Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,

Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

 

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;

Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;

Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!

Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, sâf çocuğu, mâsum Anadolunun,

Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız;

Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;

Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;

Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!

 

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;

Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya

 

Yıl 1997 Mayıs'ta askerlik dönüşü lise hocamın yanına uğradım O günlerde 28 Şubat'ın Kızılca kıyameti Son sürat devam etmekteydi fişlemeler şişlemeler, kamusal yalanlar, sermayenin yeşil ve kırmızıya ayrıldığı, omuzu Kalaba olanların ceplerini ve kasalarını pervasızca doldurduğu kasvetli bir dönemdi. Hocam “işte görüyorsun beşli çetenin ne yaptığını Sendikanın önemi çok büyük sağlıkta sendikayı Sen kuracaksın demişti. Ben de üzerime ne düşerse yaparım dedim. Yine o yıl yaz mevsimi Memur-sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan Trabzon'a gelecekmiş. Ben hazırım dedim. Çocuklarıma harçlık vermekte güçlük çektiğim dönemde bir minibüs tutarak Trabzon'a yollandık bir toplantı salonunda rahmetli Mehmet Akif inan'la tanıştıktan sonra bana sağlık-seni Sen kur demişti. Bizde bu görevi bir Emir telakki ederek aldık, yılmadan yorulmadan gözümüzü budaktan esirgemeden iğneyle kuyu kazarak bu zamana getirdik. Necip Fazıl'ın dediği gibi “kim var denildiğinde sağına soluna bakınmadan ben varım diyen bir gençlik” düsturu ile görevi aldık ve zirveye ulaştırdık.

28 Şubat'ın inançlı kesime kamu kurumlarında uyguladıkları zulüm adeta bizleri son derece üzüyordu. 1999-2002 yılları arası karşımızdan sert rüzgarlar esiyordu TSS başkanının Personel Şube Müdürlüğü yaptığı bir dönemde Ateşten Gömlek giydik. Kurumdan dışarı adım atamaz hale gelmiştik. Şimdilerde ise sağlık alanında irili ufaklı 50 küsür sendika kurulmuştur ve özgürce faaliyetlerini sürdürebilmektedirler. sendikal çalışmalarımız zor bir şekilde yürüyordu. Neyse ki üç Kasım 2002'de AK Parti iktidara geldi ancak hala sağımızdaki Sendikanın Jakoben despot statükocu baskıları idareye yansıtılarak üzerimizden silindir gibi geçmekteydi. Yılmadık, mücadeleyi bırakmadık, bir taraftan Hak arama sendikacılığı yaparken, diğer taraftan da hizmet sendikacılığını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorduk. İlerleyen süreçte 2007 yılının Kasım ayında birinci olağan  genel kurulumuzu yaptık çalışmalarımıza biraz daha kurumsal, planlı ve güçlü bir şekilde başladık. Allah'a şükür 2009 yılında yetkiyi aldık, her derde deva olmaya çalıştık. Garibanın güçsüzün mazlumun yanında olduk. kimsesizlerin kimi olduk. dik durduk eğilmedik. idarenin her kademesinde yer alarak Biz Bu dönemlerde daha çok çalışmalıyız diyerek çalışmalarımızı iki üç katına çıkardık. Biz bu millete Efendi Olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Aman dileyen, el uzatanların ister üyemiz olsun ister olmasın ellerini tuttuk dualarını aldık.

Giresun'da 2009 yılında ve memurdan Başkanı olarak 354 konut başlattık evi olmayan 354 kişi ve üyemizin konut sahibi olmasını sağladık. Haksızlığın karşısında susmadık. Üyelerimiz bizden daha çok beklenti içine girdiler, çıta yükseldi . Bazen bu çıtayı aştık, bazen çıtayı aşamadığımız zamanlar oldu. Kimseye yapamayacağımız işin sözünü vermedik. Umut tacirliği yapmadık, duygu simsarlığı yapmadık. Kimse de bize “neden söz verdiğiniz de yapmadınız” diyemiyor, alnımız açık yüzümüz Ak. Arkadaşlarımıza sesleniyorum Siz de yapamayacağınızı asla söz vermeyin büyük lokma yiyin büyük laflar etmeyin. Yöneticileri makamında terletmeye kalkmayın sonra yapamazsanız inandırıcılığınız kalmaz.

Kıymetli arkadaşlarım değerli hazirun; Bir üyeden bugünlere 2120 üye rakamına ulaştık. Sendikamızın bugün yaklaşık olarak 750 bin TL lik sermayesi var. Kasasında + parası var. Borcu yoktur. Az sonra mali raporu arkadaşımız okuyacaktır. Artık geline süreçte zirvede bırakıyorum siz değerli kardeşlerimle çalışmak birlikte mücadele etmek beni son derece memnun etmiştir. Geride kalan hoş sedalar her zaman kulaklarımda yankılanacaktır. Anılar film şeridi gibi gözlerimin önünden geçecektir. Resmi olarak sizlerden ayrılsam da kalbi olarak her zaman sizlerle birlikte olacağım. Hakkınızı helal edin Sağlıcakla kalın

Konuşmanın ardından emekli olmasından dolayı Divan Üyeleri Kerim Süral'e hediyelerini takdim etmişlerdir.

Sonrasında Söz Alan Memur Sen İl Başkanı Muhammet Sarı

Sağlık-Sen’in çeyrek asırlık mücadele tarihi, kamu görevlileri sendikacılığının yüz akıdır. Sağlık-Sen’e vücut veren, örnek bir örgütleme gerçekleştirerek zirvede yegâneleşen, yılmadan, sabırla sağlık çalışanlarının hakkının korunmasında ve geliştirilmesinde, emeğin örgütlü mücadelesinin bu muazzam sınırlarına ulaşmasında ter döken, emek veren, tarih yazan Kerim Süral başkan ve yönetimine hususi şükranlarımı sunuyorum. Yetkide istikrarımızı sağlayan tüm üyelerimize, işyeri temsilcilerimize, ilçe yönetimlerimize, şube yönetimlerimize; dünden bugüne emek veren tüm başkanlarımıza, genel yönetim kurulu üyelerimize ve genel başkanlarımıza teşekkür ediyoruz Çiçeği burnunda yönetimimizin de Allah yar ve yardımcıları olsun.

ifadelerini kullandı.

Dilek ve Temenniler bölümünde Söz alan Başkan Adayı Ogün Elifoğlu

Kıymetli hazirun hepiniz Giresun Sağlık Sen’in 5. Olağan Genel Kuruluna Hoş Geldiniz.

2003 yılından beri Kerim Başkanla birlikteyiz. Biz onun öğrencisiyiz inşallah ondan aldığımız bayrağı onun getirdiği seviyelerden daha yukarı taşıyabiliriz. O bize her zaman abilik yaptı. Her zaman yol göstericimiz oldu.

Biz de bu yolda yeni yönetimimizle birlikte ondan gördüğümüz gibi tüm paydaşlarımızı kucaklayacağız. Bütün üyelerimizle birlikte yolumuzdan şaşmadan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte kocaman büyük bir aileyiz. Sizlerin verdiği bu güç sayesinde inşallah sendikamızı ilimizde en güzel şekilde temsil edip genelde de Genel Merkezimizle birlikte hem mali hem de sosyal haklarımız için mücadele etmeğe devam edeceğiz.

ifadelerinin ardından Kerim Süral'a plaket ve Çiçek takdim edildi. Sonrasında yapılan seçimle birlikte Genel Kurulumuz sonlandırılmıştır. ,




PAYLAŞ :