Sağlık Sen Başarısı
12 Kasım 2019, Salı

Bir Sağlık Sen kazanımı maaş promosyonlarının çalışanlara ödenmesi. Bu sayede bugün milyonlarca çalışan maaşlarını aldıkları bankadan promosyon adı altında belirli bir ödeme alıyorlar. Bu kapsamda Giresun İl Sağlık Müdürlüğümüzde 11.11.2019 tarihinde 5000 çalışanımız adına maaş promosyon ihalesi düzenlenmiştir. Bu ihale gerçekleşmeden önce yetkili sendika olarak katılacak olduğumuzdan dolayı yüksek bir miktar alabilmek için tüm banka müdürlerini ziyaret ettik. Görüşlerini aldık görüşlerimizi ilettik. Bugüne kadar bu yıl yapılan promosyon ihalelerinde Sağlık Bakanlığına bağlı yerlerde en düşük aylık 63 TL en yüksek aylık 113 TL alınmış olup ortalama 88 TL çıkmaktadır. Bu anlamda Giresun'da aylık 97 TL gibi bir ücretle Türkiye Ortalamasının üzerinde yer almış ve 5 yıllık İhale yapılan illerde de ilk 10'nun içerisinde yer almıştır. Bu promosyonun 4800 ve 5000 gibi bir rakamı bankaların yarışması ama bunun üzeri sendikamızın en çokta şube başkanımızın bir başarısıdır. Hastane yatışlı olmasına rağmen sırf ihale için doktorundan izin almış ihale katılmış ve ihaledeki banka yetkilileriyle bire bir görüşmesi neticesinde 5805 TL'ye kadar çıkmıştır.

Bankaların sözleşme dönemi içerisinde, İl'e yapılacak yatırım, yaygın ağının bulunması, ulaşabilirliğin çok olması, coğrafik dağılım banka ürünlerinin kullanılması gibi bir çok faktörü değerlendirilmektedir. Çalışan sayısıyla çok fazla ilgisi yok yapılan ihalelere bakıldığında 15 bin çalışanlı yerler 2400-4500-4800 gibi rakamlar almışlar. Sonuç olarak açık arttırma usulü ihale yapılmakta   çalışan yüksek promosyon almak istemesinin yanında bankalarda alabileceği en düşük miktarla almak istiyorlar.

Giresun olarak çalışan ayrımı yapmadan bu ihale Türkiye ortalamasının üzerinde tamamlanmış olmasının yanında tek seferde peşin ödenmeside çalışanların mutluluğunu katbekat arttırmıştır. Ödemesi hastane çalışanlarına 25 Ocak 2020'de tek seferde 5805 TL, 1. basamak çalışanlarına sözleşme bitiş tarihi olan 25 Ağustos 2020'de kalan sözleşme süresince 52 aylık, sürekli işçiler Temmuz 2020'de (53 aylık) peşin olarak hesaplarına yatacaktır.

Emeği geçen, İl Sağlık Müdürümüz Ahmet BAL'a, Personel Daire Başkanı Mehmet ŞAHİN'e, Başkan Yardımcısı Murat BEKÇİ ve ihalede bize (çalışana) destek veren tüm bankalara teşekkür ederiz.

PAYLAŞ :