Sendikamızdan Rektör Can'a Ziyaret
25 Temmuz 2019, Perşembe

          Şube Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Giresun Üniversitesi Rektörü Yılmaz Can’a ziyarette bulundular. Ziyarette afiliasyon konusu, yeni hastane planı ve personel konusu ele alındı.

            Şube başkanımız Süral Afiliasyon konusu gündemi meşgul etmesinin yanında hastanedeki çalışanların huzursuz olduğu ve bu konuda sendikamız Giresun’da bir devlet hastanesi bir eğitim ve araştırma hastanesinin olması gerektiğini ifade etti. Rektör Yılmaz Can afiliasyon konusunda “Bir Giresun’lu olarak ben, Giresun’u bir hastaneye mahkûm edemem böyle bir kötülüğü Giresun’a yapamam. İlhan Özdemir 2. Basamak Devlet Hastanesi olarak yoluna devam edecek. Aksu’daki yeni Hastane bitince üniversite kendi personelleriyle birlikte yeni hastaneye gideceklerini resmi işlemlerin bu şekilde olduğu bilgisini verdi.

            Personeller konusunda da hastane çalışanlarının huzursuz olduğu devlet hastanesinin çalışanlarının eğitim araştırma hastanesine geçirilmesi gibi bir konunun olduğu Süral bu konuda Üniversitenin Sağlık Bakanlığı ile görüşüp kendi elemanlarının alınması hususunu bildirirken Rektör Yılmaz Can bu konuda Giresun Milletvekilleri ve ilgili kişilerle aktaracağını Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçtiğini kadro için bakanlıktan talep edilmesini ayrıca YÖK ile görüşüp üniversite kendi bünyesinde de sözleşmeli alım yapacağını bu konuda girişimde olduklarını, personellerin ancak alınıp teknik eğitimlerinin biran önce tamamlanması konusunda istediğini dile getirdi.

            Süral yeni hastanenin Eğitim Araştırma olacağından oraya geleceklerin kalabilecekleri bir yerin olmasının iyi olabileceğini kendisine ilettiğinde Rektör Can masasının üstündeki krokilerden açıp yerinin bile belirlendiğini başka kuruma ait olduğundan konuyu milletvekilleri ile görüşülüp o arsa üzerine bir otel-pansiyon tarzı bir şey yapılacağını söyledi.

            Yeni hastane planında iki yemekhane planlaması yapılmış şube başkanımız Süral bu konuda personel ayrımcılığının yapılmaması gerektiğini iletmiş bu durumda bir kamuya ait ücretsiz bir yemekhane birde özel restoran tarzı bir yer yapılabileceği bilgisini verdi.

            Yeni yapılacak morfoloji binasında masaüstünde hazırda bulunan ve yeni çizdirdiği projelerini de ziyarette konuşulduğu. Bu konular ve diğer konularda mutabık olduklarını ve Sağlık Sen’in bu konularda desteğinin her zaman yanında olacağı şube başkanı Süral tarafından aktarılmıştır.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :