Giresun Alternatifsiz Bırakılmasın - Döner Sermayeler İyileştirilsin
18 Temmuz 2019, Perşembe

Basın açıklamamızın sadece bir kısmı basına yansımış, açıklamamızın tamamı ve videosu yayımlanmıştır. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının sesi olmaya devam edeceğiz.

Artık Giresun kendi ayakları üzerinde durabilen SEKA’daki hastanenin tamamlanması ile birlikte üniversitemizin yeni binasında kendi hekimleri ile birlikte hizmet verebilecek duruma gelmiştir. Eksik kalan personeller içinde Üniversite ile Sağlık Bakanlığı koordineli bir şekilde eksiklerini tespit edip personel alımına gitmelidir. Bize ulaşan bilgilerde bu şekilde olduğu yönündedir. Fakat bazı kesimler bu durumu istememekle birlikte, bazı kesimlerde eğitim araştırma olan hastanelerde yaygara çıkarıp insanların çalışma düzenini ve huzurunu bozmanın yanında onları stres ve baskı altına almaya çalışmaktadır. Giresun Sağlık Sen olarak bu tarz bir projeye de düşünceye de destek vermeyeceğimizi ve karşı olacağımızı tüm mecralar tarafından bilinmelidir. Sağlık Sen bugüne kadar çalışanların zararına olan hiçbir şeyin altına imza atmamıştır atmayacaktır.

Bir ilde ikinci bir alternatif devlet hastanesi olması gerekmektedir. Eğer ikinci alternatif bir hastane olmazsa hastalar mecbur olarak diğer illere gitmek durumunda kalacaktır ki bu durum şehrimiz insanları açısından çok vahim ve zor bir duruma sebep olacaktır. Hepimizin çok iyi bildiği bir şey varsa; insanlara zorluk çektirenler yarın bunun acısını fazlasıyla çekeceklerdir.  Afile olan diğer tüm illerde alternatif bir devlet hastanesi varken Giresun’da bulunan bir hastanenin kapatılması kesinlikle kabul edilemez.

Döner sermaye sisteminin adaletsizliği almış başını giderken, sağlık çalışanlarının ek ödemeleri buhar olup uçmuş ve her geçen gün sağlık çalışanları fakirleşirken; Akademisyen ve yönetici performans ve ödemelerinde devasa artışlar yapılması bir kısmın iştahını kabartırken. Sistemin bu şekilde devam etmesi çalışanlar arasında büyük bir huzursuzluğa mutsuzluğa neden oluyor diğer taraftan da mutlu olan kesimler altın yumurtlayan tavuğu bırakmak istemiyorlar.

Sağlık bakanlığı tarafından da sağlık vadisi projesi hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu projeye baktığımızda hekim dışı personellerin unutulduğu görülmektedir. Eğer özel günlerde belirttiğiniz gibi  “Sağlık camiası bir bütünse” bu bütünlük sadece iş yoğunluğunda değil döner sermaye sisteminde de yapılmalıdır. Hekim dışı sağlık çalışanına hiçbir fayda sağlamayan ek ödeme sistemi “Sağlıkta Kalkınma Planına” hiçbir katkı vermeyeceği gibi negatif yönde etki edeceği de aşikârdır. Böyle bir sistem tökezlemeye mahkûmdur.


FOTO GALERİ



HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :