Çalışanların Tercihi Yine Sağlık Sen'den Yana Olmuştur
24 Mayıs 2019, Cuma

2019 yılında Giresun’daki tüm işyerlerinde yetkiyi yine Sağlık-Sen’e veren üyelerimiz, destek olan temsilci arkadaşlarımız ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Her zaman olduğu gibi bu dönemde de çalışanların sesi olmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Birçok konuyu çözüme kavuşturduk yeterlimi değil ama birçok konuyu da tarihin arka sayfalarına koyduk. Şimdi çalışanların kahir ekseriyeti o sorunları bilmiyor hatta o şekilde nasıl çalışılırdı diyor.

2002 yılında memurlar toplu görüşme adı altında hükümetlerle masaya oturduğundan biz daha büyümeye çalışan bir çocuktuk. 2009’da yetkiyi sırtlandığımızda çözülmemiş yığınla sorunun çözümü için kolları sıvadık. Önce çalışanın mutluluğu deyip banka promosyonlarını çalışanların almasını sağladık. Sonra isteyen istediği kıyafetle çalışabilir deyip 12.5 milyon imza ile kıyafet sorununu başörtüsü sorununu ortadan kaldırdık. Çalışana arada verilen arada verilmeyen ek ödemelerin her ay düzenli maaşla birlikte ödenmesini sağladık. Yetmez deyip hastanenin kazancına çalışanı ortak ettik. Lisans tamamlama ile birçok çalışanın ek göstergesinin artışının yapılmasını sağladık. Yetmez dedik yirmibin hizmetli kadrosunun kendi çalıştıkları alandaki kadrolara geçişini sağlarken bir yandan da kamuda çalışan tüm sözleşmeli ya da vekil olarak görev yapan birçok arkadaşımızın kadroya geçişini sağladık. Bunun gibi 300’e yakın kazanımla çalışanların hayatlarını bir nebze olsun rahatlamaya çalıştık.

Bundan sonrada her şekilde çalışanların dili olup seslerini çıkarmaya devam edeceğiz. 3600 ek gösterge konusunda herkes bizi eleştirip karalama kampanyasıyla uğraşırken biz Sağlık Sen olarak yereldeki milletvekillerimizle konuyu görüşüp, diğer illerde de yine Sağlık Sen aynı şekilde konuyu dile getirip 81 ilden giden talep üzerine Cumhurbaşkanlığına konu ile ilgili açıklama yapmak zorunda bırakmıştık. Yine benzer bir çalışma ile ülke genelinde yönetmelik yüzünden azalan döner sermayelerin sorumlusu olarak gösterilip karalama kampanyalarına devam ederken, Sağlık Sen olarak tüm iller kendi belirledikleri eylemle bizde Giresun’da CİMER ve telgrafla sesimizi dile getirmemiz neticesinde Bakanlık Döner Sermaye Daire Başkanlığı ilimizi arayarak konu hakkında bilgi almıştır.

Diğer sendikaların karalamaya kampanyasıyla üye sayısını arttırma çabası güderken, sendikamız Sağlık Sen alnının akıyla “dürüst sendikacılığın” değerini bir kez daha ortaya koymuştur.

Giresun'da Sağlık Sen ve Diğer Senlerin Toplamı

Giresun'da Sendikalı Çalışanların Oranı

Türkiye'de Sağlık Alanında Üye Sayısı En Çok Olan Sendika (Tüm İmza Yetkisi Sağlık Sen'de Diğerleri İzleyici)
2002-2018 arası Sağlık Sen Yükselişi

Memur Sen Ailesinin Yükselişi (İmza Yetkisi Yine Memur Sen Diğerleri Yine İzleyici)

 

PAYLAŞ :