Bakanımıza Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Aktardık
25 Mart 2019, Pazartesi

Hemşerimiz, Eski Milli Savunma Bakanımız, AK Parti Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin Yeni Yapılan Gümrük binasında Yaptığı toplantıya Şube Başkanımız Kerim SÜRAL ve yönetim kurulu üyeleri katılmıştır. Bu toplantının sonunda, Canikli’yle konuşan Sağlık Sen Şube Başkanımız Kerim Süral Giresun’da sağlıkla ilgili yaşanan problemleri, sebeplerini ve çözüm yolunu kendisine iletti.

Sağlık Sen Şube Başkanımız Kerim Süral Konuşmasın da;

Giresun’da afile olan hastanemizde ve Türkiye genelinde de diğer afile olan hastanelerde döner sermaye yönetmeliğinin oluşturduğu adaletsizlikler yüzünden akademik personellerle akademik olmayan personeller arasında bazı sorunlar oluşturmaktadır. Çok çalışanın az, az çalışanın çok döner sermaye alması gibi bir durum oluştuğundan poliklinik sayıları azaltılmıştır. Bu azalma gelen hastaların muayene olmadan geri dönmesine sebep olmaktadır. Öyle ki bazı polikliniklerde 3 ay sonrasına sıra verilmektedir. Buda çalışanın aldığı ücreti aşağıya çekmiştir. Aynı zamanda afilasyondan sonra yeterli personel alınmaması yüzünden bu hastanemizde çalışan 1 kişi 4-5 kişilik çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Aynı zamanda döner sermaye yönetmeliği diğer tüm hastanelerde de sorun teşkil etmektedir. Buda Maliye Bakanlığının hastanelerde ödenen sabit ödemeleri diğer kamu kurumları gibi genel bütçeden değil de hastane döner sermaye bütçesinden ödemek durumunda kaldığından diğer tüm hastanelerde nefes alamaz duruma gelmişlerdir. Bir ilçe hastanemizde sadece sabit ödemeler 250 bin TL tutarken bu hastanemizin aylık tahakkuku 70 bin TL’de kalmaktadır. Türkiye genelinde de hastanelerde aynı sıkıntılar yaşanmaktadır.

Yönetmelik konusunda sendikamızın uğraşları sonucu Bakanımızın değişiklik sinyalini verdiğini anımsatıp yapılacak olan bu düzenlemenin hekim dışı personelleri rahatlaması gerektiğini aksi taktirde mutsuz çalışan mutlu hasta olamayacağını bununda hem il bazında hem de ülke bazında sağlıkta memnuniyet oranlarını düşüreceğini ifade ettik.

Sayın Nurettin Canikli’de Ek ödeme Yönetmeliği değişikliği konusunda gerekli girişimlerin yapılacağını ve her fırsatta sağlık çalışanlarının yanında olduğunu bildirdi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :