Sağlıkta Mutluluk Çalışanın Mutluluğundan Geçer
13 Ocak 2019, Pazar

Sağlıkta çalışan memnuniyetinin giderek azaldığını ifade etmiştir. Öncelikle Sağlık – Sen kazanımı ile çalışanların maaşlarına 630 TL tutarında sabit ödemenin yansıtılması ve ardından da hastane gelirine çalışanların ortak edilmesiyle çalışanların almış oldukları ücrette artış yaşanmıştı. Ayrıca yine kazanımlarla nöbet ücretlerinde artışlar yapılmıştır. Bu kazanımlar çalışanların refah seviyesini arttırmıştı. Çalışanların refah seviyesinin yükselmesi hasta memnuniyetine de yansımış ve bugün gelinen noktada hasta memnuniyeti %80’lere çıkmıştır. Ancak çalışanlara verilen sabit ücretin genel bütçeden değil de hastane döner sermaye bütçesinden ödenmesi, döner sermaye üzerinden çalışan personeller, vb. diğer hastane giderlerinin döner sermaye bütçesine yansıtılması neticesinde Türkiye’nin birçok bölgesinde çalışanlarımız sabit üzeri ücret alamamaktadır. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) fiyatlarında 13 yıldır güncelleme yapılmaması da hastaneleri zor durumda bırakmıştır. Bugün verilen tedavilerden SUT fiyatları karşılığında alınan ücretler, harcanan miktarı karşılamamaktadır. En basitinde 18 bin TL’ye mal edilen bir tedavinin SUT fiyatlarından geri ödenmesi 12 bin TL olduğunu düşündüğümüzde hastanelerin durumunu çok iyi anlayabiliriz.   

        Ayrıca Ocak ayının gelmesi memur maaşlarına yapılacak olan zamlar gündeme getirilmekte ve gerçekten çalışan maaşları ütopik rakamlarla gösterilmektedir. En basitinde sıkça karşımıza gelen hemşire maaş hesaplamalarına baktığımızda “30 yıllık çalışan, 3 yaşından küçük 2 çocuklu ve eşi çalışmayan aynı zamanda nöbet ücretleri ve ek döner katılarak” bir hemşirenin maaşı 5.500 TL aldığı gösterilmektedir. Bu sağlık çalışanlarımızı ayrı bir şekilde yıpratma ve onlara olan güvenin sarsılmasına sebep olmaktadır.

Çalışana uygulanan şiddetin hat safhalara çıktığı bugünlerde böyle fazla maaşların gösterilmesi halkın çalışana bakış açısını değiştirecek ve şiddetin bir nevi artmasına olanak sağlayacaktır. Sağlık çalışanlarında 3 tür maaş vardır. Bunlardan bir tanesi emekliliğe esas maaş diğer ikisi emeklilik hesabına katılmayan sabit ödeme ve ek ödemedir. Özetle bir sağlık çalışanı 2400-2750 TL arasında emekliliğe esas yatan maaşı vardır bunun üzerine 1100 TL ile 1300 TL arasında kadro derecesine göre sabit ücreti ve en son varsa hastane döneri ilave edilmektedir. Artık ek dönerde yok ya da yok denecek kadar az seviyededir.

Ayrıca bu yatan ücretlerin hepsi brüt üzerinden hesaplanıp vergi kesintisine ona göre yapıldığından sağlık çalışanları 3. Ayda vergi dilimine girerek maaşından kesinti yapılmaktadır. Bu kesinti aralık ayında en üst seviyeye çıkmakta olup ocak ayında aldığı maaştan çok daha az maaş almaktadır.

Ayrıca aile hekimliğinde çalışan arkadaşlarımızın durumu daha da zor durumdadır. Tüm binanın masrafları onların omuzlarına bindirilmiş şekildedir. Şuanda 4000 nüfustan az bir hastası olan aile hekimliğinde çalışan hemşire 2000 ile 2200 TL toplam maaş almaktadır. Bugün asgari ücretin 2020 TL kadroya geçen sözleşmelilerin 2300 TL aldığı düşünüldüğünde, haberlerde gösterilen tablonun aslında ne kadar kötü olduğu ortadadır.

Türkiye genelinde yetkili sendika olarak maaşlar konusunda sağlık Bakanlığı ile birçok görüşme gerçekleştirilmiş olmasına karşın sağlık bakanının birkaç kez değişmesi bu konuları sekteye uğratmıştır.

Ayrıca hastanelerin kendi ücretlerini kazanan bir işyeri olarak düşündüğümüzde kazandıkları ücreti alamayan bir çalışan grubundan bahsetmekteyiz. İşte bu gibi sebeplerden dolayı %80’lerde olan çalışan memnuniyeti %70’lere düştüğünü ve bu şekilde devam ettiği müddetçe tekrar eski Türkiye’deki seviyeleri ineceğinin garantisini verebiliriz. Bu konuda Bakanlığımızdan istediklerimiz bellidir;  Döner sermaye yönetmeliğinin güncellenmesi, çalışanlar arası uçurumun ortadan kaldırılması, vergi dilimlerinin yükseltilmesi ya da ’te sabitlenmesi, sabit ödemelerin genel bütçeden karşılanmasıdır. Aile hekimliklerinde ücret yapısının yeniden güncellenmesi gerekmektedir.

Tüm konulardaki taleplerimiz Sağlık Sen Stratejik Araştırmalar Merkezimiz tarafından araştırılmış ve bakanlığımıza sunumları gerçekleştirilmiştir. Toplu sözleşme talebimiz Ak Partinin mayıs ayı seçim beyannamesi olan 3600’ünde beklentileri karşılayacak şekilde KPDK toplantılarımızda istediğimiz gibi tüm memurlara 600 ek gösterge puanının ilave edilmesidir.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :